4 кращих масла для краси шкіри

Хімічний склад косметичних масел прямим чином впливає на їх властивості та спектр застосування. Вони використовуються в косметиці для шкіри, волосся або нігтів. Ми зробили підбірку з чотирьох найефективніших, універсальних і перевірених масел, які підходять для вирішення багатьох проблем.

Мигдальне масло

Отримують з солодкого й гіркого мигдалю. Однак для косметичних цілей, застосовуються тільки солодкі сорти.

Підходить для будь-якої шкіри – але найбільш ефективно воно при чутливій, сухої і зрілої. Найчастіше зустрічається в кремах і лосьйонах через його характеристик:

  • відновлює суху і потріскану шкіру;
  • зволожує;
  • регенерує волосся;
  • допомагає зупинити процес старіння, зменшує зморшки;
  • живить шкіру, залишаючи її гладкою і м’якою;
  • корисно при псоріазі або екземі;
  • містить мінерали, олеїнову та лінолеву кислоти, які роблять шкіру м’якою і оберігають її від впливу вільних радикалів і ультрафіолетового сонячного світла.

Арганова олія

Видобувається з горіхів дерева Аргана, яке росте тільки в Марокко. Тому друга його назва – «рідке золото Марокко». Має золотистий колір і легкий горіхово-трав’яний аромат, в складі виявлені омега-6 і 9, і вітамін Е. Арганова олія успішно застосовується в кремах для обличчя, масках, шампунях і бальзамах для волосся.

Корисні властивості:

  • підсилює захисний гідроліпідний шар;
  • інтенсивно зволожує шкіру;
  • потужний антиоксидант;
  • відновлює сухі шкірні покриви;
  • дозволено до використання при акне, екземі або псоріазу;
  • допомагає зменшити целюліт і розтяжки;
  • живить і регенерує ушкоджені і висохлі волосся;
  • знімає запалення;
  • ефективно проти зморшок.

Масло чайного дерева

Видобувається з листя чайних дерев, що ростуть в Австралії, має інтенсивний пряний аромат. Це масло володіє антибактеріальними і антивірусними властивостями. Таким чином, воно є ефективним допоміжним засобом для лікування різних інфекцій, що виникають в осінньо-зимовий період. Масло знайшло широке застосування в косметиці проти акне, однак, також успішно використовується в лосьйонах для рота, тіла і товари інтимної гігієни.

особливості:

  • очищає і заспокоює;
  • сильну антибактеріальну та протигрибковий засіб;
  • сприяє загоєнню ран;
  • усуває лупу;
  • використовується для лікування фурункулів.

Це єдине ефірне масло, яке дозволено використовувати для шкіри в чистому нерозбавленому вигляді.

масло макадамії

Отримують з фруктів дерева макадамії, що росте в Австралії. Містить мінерали, жирні кислоти, лецитин і вітаміни А, В, Е. Найбільш часто зустрічається в кремах, масках і лосьйонах.

Сфера його застосування дуже широка:

  • ефективно проти зморшок, захищає від вільних радикалів;
  • покращує тонус і тургор шкіри;
  • рекомендується для догляду за сухою і чутливою шкірою;
  • підвищує рівень гідратації;
  • пом’якшує;
  • заспокоює;
  • допомагає зменшити целюліт;
  • живить ослаблені і спалені волосся;

Набір з цих чотирьох масел може вирішити практично всі проблеми зі шкірою. При вмілому застосуванні вони дають швидкий і видимий ефект.</ p

Ссылка на основную публикацию